Az alábbi képkivágás az osztrák ORF- en tegnap bemutatott „Nemzeti álmok – Magyarország búcsúja Európától? című dokumentumfilmből való. Nem ismeretes, hogy a szerkesztők felfigyeltek-e a kép egy nem is olyan apró részletére.

A fotón Gyöngyöspata polgármestere, Juhász Oszkár (Jobbik) szerepel, aki éppen dolgozószobája íróasztalánál ül. Jól látható, hogy a politikus asztalán előkelő helyet kapott Horthy Miklós mellszobra, ami a jobbikos politikusokat ismerve, már nem is olyan feltűnő. Jóval figyelemreméltóbb azonban az asztalon felsorakoztatott három zászló egyike. A falusi lobogó és a párt szimbólumát ábrázoló zászló mellett központi szerepet kapott Irán zászlaja is.

jobbik-iran-gypata.png

Nem tudni pontosan, hogy Juhász Oszkár a perzsa állam kulturális gazdagsága iránti szeretetből vagy valamifajta politikai lojalitásból szentelt helyet az egyébként kizárólag a politikai identitást bizonygató szimbólumokkal körbevett iráni zászlónak? Milyen mélyebb kapcsolat fűzheti a polgármestert Iránhoz és annak politikai vezetéséhez? Milyen viszonyban áll Juhász azzal a rezsimmel, amelynek elnöke el akarja távolítani Izraelt a térképről?

A fotó egy újabb adalék a Jobbikot körülölelő állítólagos "perzsa kapcsolat" bizonyítására.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://granadinho.blog.hu/api/trackback/id/tr194807349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása