"Pénzért mindent...Szopok, nyalok, gombot varrok"

- Hofi Géza

Ramil Sahib Safarov kiadásával – és azeri szabadon eresztésével – a magyar kormány olyan porvihart kevert diplomáciai szinten Magyarország körül, amit Moszkvától Washingtonig nagyítóval figyelnek, és amilyenre az Izraellel 1967-ben megszakított diplomáciai kapcsolatok óta nem volt példa. A balta súlya olyan mértékű, hogy miatta a Kaukázusban két ország egymással szemben táplált ellenszenve ismét az egeket verdesi. A félázsiai baltás azonban még mindig Budapesten van, és rohamtempóban vagdossa az országa alatti ezeréves európai gyökereket.

blutige-axt.jpeg

Valójában nem történt semmi meglepő az elmúlt héten a „baltás gyilkos” Magyarországról Azerbajdzsánba való átszállításával és az ottani megkegyelmezésével. Minden az előre kitervelt módon zajlott le, még akkor is, ha azt Péterek és Gabriellák kisebb-nagyobb hevességgel cáfolni próbálják. A Safarov-deal a Kelet felé való fordulás egy újabb fejezete, ami jól tükrözi a félázsiai baltás elszántságát és fanatizmusát.

„Pénzt gyilkosért” – szól a menő mottó ma Budapesten.

Safarov Azerbajdzsánba való áthelyezése óta teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a félázsiai baltás magasan szarik az éppen még Budapesten állomásozó IMF-re, akik a bohóc szerepénél nem töltenek be többet a saját maga által felvázolt világképben. A Valutaalap képviselőivel játszott itt a piros hol a piros semmi mást nem szolgál, mint a nemzetközi piacok megnyugtatása céljából a kooperációs készség hangsúlyozása. Az echte lóvé – állítólag 2-3 milliárd dollár állampapír formájában - pedig Bakiból érkezik. Illetve érkezne, amennyiben a félázsiai baltás nem lenne teljesen amatőr. De minden jel arra utal, hogy a félázsiai még annál is kezdőbb. Több mint naivitás volt azt gondolnia, hogy egy kaukázusi zsebdiktátornak – korábbi kommunista párttitkárnak (sic!) - lehet egy centet is a szavára adni.

Ezt elkúrta, nem kicsit, nagyon.

A félázsiai helyzetfelmérés oda vezetett, hogy Örményország népét – amelyik mind az USA-ban, mind pedig Oroszországban nagyszerű kapcsolatokkal rendelkezik és nem mellesleg rendkívüli befolyással bír az országát érintő külpolitikára – sikerült teljesen a magyar kormányra haragítani. Ennek valódi következményei ma még megjósolhatatlanok, de a félázsiai baltás - önnön érdekeit is előtérbe helyezve - nyugodtan elmondhat néhány fohászt, hogy mélyen sajnálatos és felettébb felelőtlen cselekedete nehogy egy komolyabb kaukázusi konfliktusba torkolljon.

A félázsiai baltás két évvel ezelőtt foglalta el a pozícióját és azóta szisztematikusan szabja szét a Szent István király által ezer éve megalapított Magyarország nyugati gazdasági, politikai, és kulturális kötelékeit. Megteheti, mert neki kétharmada van, de ellenzéke a láthatáron sincsen. Ő írja az alkotmányt, ő formálja a hatalmi ágak közti viszonyt, ő bólint a sajtótörvényre, ő cenzúrázza az állami médiát, ő vezeti be a választási regisztrációt és ő is tanít erkölcsöt...

Safarov ugyan távozott, de a baltás rémálom ezzel még nem ért véget.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://granadinho.blog.hu/api/trackback/id/tr284753773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása