Az orbáni Magyarországon nem csak a választásokon részt venni szándékozó személyeknek kell a jövőben előregisztrálni, ugyanúgy listát vezet a katolikus egyház a Szent István-bazilikába betérő személyek karitatív magatartásáról.

Az említett templomba a belépés hivatalosan díjtalan, a főbejárati ajtónál azonban rendre egy személy – az „1€” feliratra mutatva - hívja fel a figyelmünket az adományozás lehetőségére. Téve ezt úgy, hogy a magyarul nem beszélő vendégeknek erről fogalma sincsen, ugyanis az „adomány” szó magyarul még olvasható nagyságban áll az elvárt adományösszeg mellett, a kiírás idegen nyelvű változatai azonban már sokkal inkább nyomtatóbarát – és az emberi szem számára elég nehezen észrevehető - verzióban íródtak.

A legmegdöbbentőbb az egészben mégis az, hogy a katolikus egyház eldugott kamerán keresztül figyeli és regisztrálja azokat, akik inkább, vagy éppen kevésbé adakozó kedvűek. A kamera pedig nem is lehetne biztonságosabb helyen, mint egy, a főbejárati ajtóval szemben elhelyezett gyóntatószék tetején megtalálható kereszt aljába belefúrva… a nagy testvér mindent figyel…

A kameráról készült képek:

2012-11-10 11.08.08.jpg

2012-11-10 11.08.32.jpg

2012-11-10 11.09.15a.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://granadinho.blog.hu/api/trackback/id/tr364773540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása