Újabb helyesírási bakit könyvelhetnek el a magyar politikai vezetés berkeiben.  Ezúttal a Kormányportál (http://www.kormany.hu/hu) vezető hírének a címében kutakodhatunk hiba után.

A magyar nyelv védelme érdekében teljes mellszélességgel fellépő Schmitt Pál sorozatos helyesírási hibái után és Matolcsy György „ország gyűlési képviselő” bécsi kiruccanását követően a magyar kormány hivatalos honlapján esett helyesírási folt…

Eddig is köztudott volt, hogy az IMF-től úgy irtózik az Orbán-kormány, mint ördög a tömjénfüsttől. Azt azonban álmunkban sem gondoltuk volna, hogy az IMF-delegáció olyan félelmetes lenne, hogy még helyesen se tudjuk leírni a nevüket.

Fellegi Tamás vezeti a magyar IMF delegációt”. – áll a Kormányportál vezető hírének a címében.

A szerdai kormányülésen kijelölték az IMF tárgyalódelegációt” – áll egy sorral lejjebb.

Kormanyportal-helyesirasiHiba.JPG

A magyar helyesírás szabályainak 287. pontja szerint a következőt kell megjegyeznünk:

A cikk befejezését elolvashatja a következő oldalon:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://granadinho.blog.hu/api/trackback/id/tr583427668

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezért nem tárgyal Matolcsy az IMF-fel 2011.12.01. 14:20:39

Úgy látom, drága barátaim, hogy már megint nekem kell elmagyaráznom, és a szátokba rágnom, hogy miért is nem ment el Matolcsy György az IMF-fel való tárgyalásra....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása